12 NOUS POSITIUS DE CORONAVIRUS, LA INCIDÈNCIA CONTINUA PUJANT A POLLENÇA

958

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, acaba de confirmar que, en aquests moments, hi ha 54 casos de coronavirus actius al municipi. Amb les proves realitzades ahir, s’han detectat 12 positius. D’altra banda avui s’han donat 8 altes.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut, la incidència al municipi s’han detectat 31 casos d’infecció de SARS-CoV-2 durant els darrers 7 dies, mentre que la incidència a 14 dies, de 63 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 186’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 378’2 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 788 casos de coronavirus.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

PUBLICITAT

Protocol contactes

Des del divendres 16 de juliol, Atenció Primària aplica un nou protocol de seguiment de contactes que la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero, va explicar així:

  • “Els casos que donin positiu en un test d’antígens al Centre de Salut ja no se’ls farà PCR per determinar variant.
  • Als contactes estrets dels positius, no se’ls farà PCR d’entrada. S’indica l’aïllament de 10 dies des del darrer contacte amb el positiu, que això no canvia, i es farà una PCR als 7 dies. Malgrat aquesta PCR sigui negativa s’ha de mantenir l’aïllament fins al dia 10 inclòs. O sigui, que si algú es contacte d’un positiu, s’ha d’aïllar i ha de contactar amb el Centre de Salut [ 971532301 o al 971533041] o amb la Central covid, on explicarem com s’ha de fer l’aïllament i programarem la PCR.
  • Els contactes estrets vacunats amb les dues dosis, si no sabem la variant del virus del cas positiu, no hauran de fer aïllament estricte, sí que hauran d’evitar esdeveniments multitudinaris, contacte amb persones no vacunades o vulnerables i dur la mascareta.”
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT