100 EUROS PER VIATJAR A LES ALTRES ILLES BALEARS

1620

Ahir, 4 de maig, la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, va presentar el Pla Integral per a Reactivar la Temporada Turística, una sèrie de mesures dotades amb 11 milions d’euros. Una d’aquestes mesures serà la posada en marxa dels “Bons Interilles”, unes subvencions de fins a 100 euros perquè els residents viatgin a altres illes de la comunitat a principi i al final de la temporada turística. Però, com funcionaran aquestes subvencions i com es podran demanar?

100 euros per a cada resident major d’edat

La subvenció de 100 euros serà per tots els residents de les Illes Balears majors d’edat que desitgin viatjar a una de les altres illes de l’arxipèlag entre el 15 de juny i el 15 de novembre del 2021, exceptuant els mesos de juliol i agost. Els 100 euros serviran per pagar tant el transport com l’allotjament i serà necessari passar un mínim de dues nits al destí.

Així es podrà demanar la subvenció

Si es vol gaudir de la subvenció de 100 euros, serà necessari realitzar la reserva mitjançant qualsevol agència de viatges que s’hagi adscrit prèviament al pla del govern. Josep Torrandell, de l’agència de viatges Volar-E ha explicat a Punt Informatiu que encara s’està acabant de preparar tot el sistema d’ajudes, però segurament el procediment serà el següent: els dies vinents el Govern de les Illes Balears habilitarà una pàgina a la qual el resident que desitgi viatjar hi haurà d’introduir les seves dades abans de realitzar la reserva. Després d’això, es rebrà un codi el qual s’haurà de donar a l’agència de viatges en el moment de realitzar la reserva. En un primer moment el resident haurà de pagar la totalitat de l’import, i posteriorment es rebrà l’ingrés de 100 euros al compte corrent que s’hagi indicat.

Altres mesures

El Govern ha destinat 2 milions d’euros a aquests “bons interilles”, però el pla de reactivació del turisme compta amb altres mesures. D’altra banda per impulsar la connectivitat aèria i el flux de persones, es destinaran 5 milions d’euros a iniciatives de comàrqueting estratègic fora dels mesos de juliol i agost. En aquest sentit, s’oferirà a companyies aèries i marítimes, i a operadors turístics, agències de viatge i OTA la possibilitat de signar convenis de col·laboració per millorar la connectivitat, amb condicions com l’obligació de volar als tres aeroports illencs. En concret, en el cas de les companyies, es promocionaran rutes directes ja existents i noves rutes. Pel que fa als paquets turístics que es podran promoure, hauran d’incloure com a mínim una connexió entre illes.

PUBLICITAT

Aquest pla també preveu accions per incentivar l’oferta complementària, amb un pressupost de 2 milions d’euros que es destinen al patrocini d’esdeveniments estratègics i singulars, organitzats per entitats privades durant aquest any. L’objectiu és aprofitar i potenciar els recursos naturals, culturals, esportius, patrimonials i d’altres àmbits estratègics. Finalment, es destinen 2 milions d’euros a una sèrie de campanyes de comunicació i, entre altres accions, al desenvolupament d’un microlloc (safetourism.illesbalears.travel) que oferirà informació sobre la COVID-19 relacionada amb el turisme, per tal que els visitants estiguin informats de les mesures vigents a les Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT