“100 ANYS DE LA BAUHAUS” CONFERÈNCIA DE FRANCISCO JARAUTA AL CLUB

154

Avui, dijous 6 de febrer, a les 20’30 hores, al Club Pollença, el catedràtic en Filosofia i director científic de l’Istituto Europeo di Design (IED), Francisco Jarauta, oferirà una conferència sobre “100 anys de la Bauhaus”.

L’any 1919 havia acabat la Primera Guerra Mundial i a la ciutat de Weimar, Walter Gropius va reunir-hi arquitectes, artistes i artesans amb la intenció de començar el projecte d’una escola: la Bauhaus.

Ben aviat, aquell projecte es va convertir en el símbol d’una revolució a l’art, l’educació, l’arquitectura i el disseny. La Bauhaus es va estendre cap Dessau i Berlín. I l’any 1933, s’hi havien format mestres com Paul Klee, Kandinsky, Oskar Schlemmer, Mies van der Rohe i molts d’altres. Tots ells construïren un món d’idees que redefiniren les formes de la modernitat i de la cultura del projecte.

Amb el títol de “100 anys de la Bauhaus”, Jarauta, que és expert en la matèria, s’adreçarà al públic pollencí per descobrir-los un moviment que, ara fa un segle, va marcar tota una revolució creativa.

PUBLICITAT

Francisco Jarauta és doctor en Filosofia, Antropologia i Història de l’art. Ha realitzat estudis a les universitats de València, Roma, Münster-Westf, Berlín i París. Ha estat catedràtic de Filosofía a la Universitat de Múrcia i professor convidat d’universitats europees i americanes, a les quals els seus treballs s’han orientat al camp de la filosofia de la cultura, la història de les idees, l’estètica i la teoria de l’art. Col·labora amb prestigioses institucions com el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el Centro Andaluz de Arte Contemporáneo, la Fundación Botín i el World Political Forum. Ha estat comissari de diverses exposicions internacionals i és director de la col·lecció Arquilectura. Igualment, és director dels comitès científics l’IED, Iride, Experimenta, Pluriverso i Le Monde diplomatique.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital