10 ANYS DE POLICIA TUTOR A LES ILLES, UNA FIGURA QUE “SI NO EXISTÍS, L’HAURIEM D’INVENTAR”

570
Carles Ferrer, policia tutor de Pollença, ha rebut un diploma per la feina feta durant més de 10 anys

Avui, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, s’han celebrat els 10 anys de la implantació del programa de Policia Tutor a les Illes Balears. Un programa que va néixer a Pollença l’any 2001 i que al 2010 és va homogeneïtzar a escala autonòmica. Avui dia hi ha adherits 57 municipis i compta amb 85 agents de la Policia Local fent feina amb els centres educatius i vetllant pels joves de les Illes. A l’acte, 24 policies han estat premiats amb Creus al Merit policial o han rebut diplomes a la tasca realitzada.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, durant la seva intervenció

El primer en rebre una distinció per la gran tasca feta implantant i impulsant el programa de Policia Tutor a totes les Illes ha estat Rafel Coves, primer Policia Tutor a Pollença, i actual coordinador dels policies tutors de les Balears. Coves, a la seva intervenció ha volgut recordar els reconeixements que ha rebut el programa en l’àmbit nacional i internacional, arribant a ser presentat al Parlament Europeu. També ha volgut mencionar l’increïble tasca realitzada pels Policies Tutors durant el confinament, temps durant el qual varen fer més de 7.000 intervencions.

El successor de Coves com a Policia Tutor de Pollença, Carles Ferrer, també ha rebut un diploma per haver complit més de 10 anys al càrrec d’una manera immillorable.

Moment en que Rafel Coves ha rebut una Creu al Merit per al seu paper destacat en la creació d’un programa de policia tutor per a totes les Illes.

A l’acte també hi ha intervingut Bartomeu Cifre, batle de Pollença, que ha recordat com va néixer la idea al municipi a partir d’una petició del director de l’institut Guillem Cifre de Colonya.

PUBLICITAT

Per la seva banda, el Conseller d’Educació, Martí March ha destacat la importància que la figura del Policia Tutor ha assolit per a la comunitat educativa fins a convertir-se en una figura indispensable. “SI no existís la figura del Policia Tutor, l’hauriem d’inventar”, ha conclòs March.

A l’acte també s’ha reconegut la importancia del programa a d’educació vial a les escoles, una feina que, tot i que fa més de 30 anys que els policies dels diferents pobles duen realitzant a les escoles, no és va crear un model a escla autonòmica fins l’any passat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT